Over ons

Op onze boerderij worden reeds 25 jaar overheerlijke desserten en ijscrème gemaakt. Ook plattekaas, yoghurt en echte hoeveboter zitten in ons uitgebreide gamma. "Heerlijk eerlijk" is, net zoals onze producten, ons motto.

25 jaar geleden startte Ingrid, samen met haar schoonmoeder Roza, de verwerking op. Dit onder meer om niet over het melkquotum te gaan, dat toen nog in voege was. Ze zijn begonnen met ondermeer rijstpap en boter. Deze worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt, vol passie.
Het gamma is dan door de jaren heen uitgegroeid tot wat het nu is. Ingrid is lessen zuivelbereiding gaan volgen en leerde hier plattekaas, yoghurt en dergelijke maken. Ook ons hoeve-ijs zit al sinds het begin in ons gamma. 
Dochter Loes zit sinds september 2014 ook mee in de zaak en heeft al enkele cursussen zuivelverwerking en ijscrème achter de rug.

 

Boer Marc zorgt dagelijks voor de koeien, hij volgde vader Stan op en maakte van het gemengde varkens- en melkveebedrijf een uitsluitend melkveebedrijf. De koeien worden elke dag twee keer gemolken in een nieuwe visgraat 60° van SAC. Om de koeien makkelijker te laten binnen komen, krijgen ze tijdens het melken krachtvoer. De hoeveelheid krachtvoer die ze krijgen is afhankelijk van onder andere hun melkproductie. Verder zorgt boer Marc er ook voor dat de koeien propere ligboxen hebben, dat ze dagelijks vers voer krijgen zoals maïs en gras... Kortom, hij zorgt ervoor dat onze koeien niets te kort hebben!

 

Op ons terras kan je komen genieten van een heerlijk vers ijsje, dessertje of een heerlijke ijscoupe! Voor tijdens de wintermaanden hebben we een verwarmd, overdekt terras, zodat je ook dan kan komen smullen van onze producten. Tijdens de zomer kunnen de kinderen spelen in onze zandbak en op een echte tractor. Of rondcrossen met de speelgoedtractoren, alleszins voor iedereen plezier verzekerd!

 

Van mei 2014 tot en met november 2015 hebben wij de boerderij en de verwerking verbouwd. Je kan het resultaat en de werken bekijken op de foto’s die je op onze facebookpagina kan vinden. Of kom eens langs en bekijk het resultaat met eigen ogen en een ijsje natuurlijk. Wij zijn alvast enthousiast over het resultaat!